28 februari 2011

oscar

Såg bara röda mattan igår, så nu blir det reprisen av årets Oscarsgala (trots att jag redan har tjuvkikat på vinnarna hihi) Och så popcorn såklart!


Popcorn and the Oscar's, although I already know the winners (Colin Firth is just divine)

synonymer till dålig: oduglig, svag, taskig, skröplig, knagglig, risig, dassig, vissen, pjåkig

Jag måste ändå ge Norwegian pluspoäng för att dom spelar Beatles i telefonkön. En extraväska på 20 kg ska bokas, dom tar faktiskt bara 90 kronor för det, så värt. Förra året var helt galet, fick slänga ut ungefär hälften av packningen minuter innan vi skulle åka till flygplatsen, men nu är jag garderad!

Uppkörningen idag gick otroligt dåligt och jag har varit på ett fruktansvärt otäckt humör fram tills nu, för jag bestämde att man kan ju inte vara grinig över en sån sak i mer än 3 timmar.





I did terribly bad at my driverstest today but there is no use dwelling. The Beatles ♥

27 februari 2011

sista söndagen


Jag fick en bok av José Saramago i födelsedagspresent som jag tror jag tänker spara till Kreta. Jag läser Dödens nycker av honom nu och den är mycket bra, fast skriven så att den är trög att ta sig igenom (som alla nobelpristagare, host host)



new book by José Saramago, I'm saving it for the summer

26 februari 2011

Smaken


Muriel Barbery har också skrivit Igenkottens elegans som blev till film för ett litet tag sedan. Smaken utspelar sig i samma byggnad, i ett av dom finaste kvarteren i Paris och handlar om en matkritiker som ligger för döden och försöker minnas en viss smak från hans barndom innan han går bort. Asså. Läs den inte när du är hungrig, för i ungefär vartannat kapitel beskrivs det allra allra godaste ur det franska köket. Den är annorlunda på många sätt och definitivt läsvärd.





Une gourmandise by Muriel Barbery, don't read while hungry

morgon


En kopp kaffe, DN och Harry Potter-maraton låter trevligt just nu



coffe, newspaper and Harry P

25 februari 2011

the island


Jag och (men särskilt) pappa har suttit i timtal framför Al-Jazeera dom senaste veckorna. Det är ganska spännande trots att jag bara uppfattar ett ord här och där, för deras sändningar är mycket brutalare än vad som visas i svensk teve.



Me and dad has been spending a lot of time watching the news this year

smidigt

Att jag inte skulle klara körkortet idag var jag ändå mentalt förberedd på, men att jag inte skulle få det pga att jag glömt mitt leg hemma var inte något jag hade räknat med. Hur tankspridd?




forgot to bring my id to my drivers test today, very smooth move

herr ågren

Sarakaka har äntligen flyttat hem från Dublin! Hanna var där alldeles nyligen och hälsade på, och dom såg vårat gemensamma favvoband, My Chemical Romance. Åh jag hade velat vara där, dagarna innan ångrade jag mig en massa, fast det var kanske lite sent påtänkt. Dessutom skulle jag skriva körkortsteorin. Ett par bilder från när vi var där i november, varav dom sista tre är Hannas. Vi såg bästa Cancer Bats både i Dublin och Belfast, åt Jello, shoppade och fikade på chokladcafe! (bästa konceptet någonsin vill jag meddela)

skum
lime&hallon
turtlegirl

chokladhimlen



some pictures from last november, visiting Sara in Dublin

24 februari 2011

bänkad


Jag sitter numera bänkad varje lördag efter melodifestivalen för att se superba Downton Abbey. Det går att se på svtplay också tror jag, så om ni har tid över så borde ni verkligen ta er en titt. Jag var fast redan efter några minuter och jag är egentligen inte väldigt intresserad av brittiska kostymdramer. Del 3 av 7 nu på lördag.



Downton Abbey is my new favourite show

short


Så, jag fållade mina jeansshorts, Tillskärarakademin nästa? Nä, jag önskar jag kände någon som var lite pyssligare än mig.




I fixed my jeanshorts, but perhaps I should befriend someone who really knew how to sew

pilleri


Jag syr (fast jag är rätt dålig på det)! Men på vad? Dagens mysterium, I'm sure. TBC




playing with needle and tread this morning

23 februari 2011

blame it on the alcohol

Jag såg just senaste avsnittet av Glee och blev, kanske lite tvärtemot avsnittets egentliga mening, rackarns festsugen! Bilderna är från när jag fick förnämt besök av Hanna och Zoi i somras.

Tequila, och dom oundvikliga konsekvenserna
väldigt glad tjej




after watching the latest episode of Glee I feel like going out!

tut tut





driving

sommar

 
Dricker morgonkaffet, planerar min sommargarderob, går igenom gamla bilder och längtar ihjäl mig typ. Det är klarblå himmel idag men ändå ruggigt kallt ute. 




freezing outside as usual, the summer cant come fast enough

22 februari 2011

bönan

Min allra godaste mat just nu heter foul moudammas och är en arabisk varm sallad på favabönor och persilja. Det är supergott och tar ungefär lika lång tid som att lyssna på två Säkert! låtar.


Du behöver detta:
foul (favabönor)
persilja
citron
olivolja


1. häll av spadet på bönorna, häll i en skål och värm i mikron


2. finhacka ett knippe persilja


3. smaksätt med olja och citron och blanda


Man kan ha rödlök i också, eller andra grönsaker också för den delen om man vill det. Man kan äta det som tillbehör till i princip vad som helst men idag tänkte jag ha det i pitabröd med lite kyckling och hummus.



Foul moudammas is all I eat nowadays

food maraton





Jag har haft matlagningsprogramsmaraton (långt ord) med Leila Lindholm, Jamie Oliver och Per Morberg. Oliver och Morberg är hjärtahjärta.




I heart Jamie Oliver

21 februari 2011

take this sinking boat and point it home we still got time raise your hopeful voice you have a choice you made it now, falling slowly

Mina allra bästa kärlekslåtar i en lista som jag har haft urlänge typ. Men jag lyssnar fortfarande på den. Kan ju passa fint en trist måndag som denna!







my favourite lovesongs of all time

20 februari 2011

pie

Matpaj måste ju vara bland det godaste som finns. Denna är fylld med champinjoner, skinka, räkor, oregano och dill. Med sallad och ett glas rött = foodheaven.




pie is heaven

pie is good



Gissa vad det blir till middag för andra dagen i rad? Sååå gott.

centrumhäng

Linda är hemma och därför är jag såhär glad!

Den bästa bilden jag hade på oss två tillsammans, från i somras, hur bra?

Träffade henne, Hanna och Zoi idag i centrum och åt lunch, hur länge sen som helst vi träffades så många! Så kul att se allihopa igen.



Linda is home for a few days and today we had lunch with Hanna & Zoi

19 februari 2011

Ohhhh, if you must go woof-woof, kindly go woof-woof not to windward, but to leeward






Åh vad jag älskar Agatha Christie och alldeles särskilt Monsieur Hercule Poirot! Jag såg filmatiseringen från 1974 häromdagen med Albert Finney, Lauren Bacall, Sean Connery och Ingrid Bergman bland rollerna. En av mina absoluta favoriter någonsin.


Murder on the Orientexpress from 1974, such a great movie. I'm naming my first born son Hercule

Eat, Pray, Love

Jag har haft väldigt mycket tid att läsa den här vintern. Den här boken lånade mamma mig för ett par månader sen.


Jag har den faktiskt fortfarande bredvid sängen och tar upp den då och då och läser ett stycke. Det är en sån feel-good känsla över hela boken liksom. Den har sålts i typ 4 miljoner exemplar i USA och blivit filmatiserad med Julia Roberts i huvudrollen (fast den största behållningen var ändå att dom castat Javier Bardem som hennes brasilianske flirt)




Eat, Pray, Love was one of my favorite books last year

18 februari 2011

tulip

Så här fina tulpaner (och b&j glass!) fick jag av Philip i födelsedagspresent. Jag fick fin (och smaskig) en present av Hanna också men den försvann redan samma kväll.




Philip gave me tulips (and ice-cream!) for my birthday last week

cat

Om man ska komma på något positivt med att jag och Katten inte kommer jobba tillsammans i år så är det att vi kommer hinna umgås mycket mer med varandra på fritiden! Himla bra ju.



me and katten last summer

17 februari 2011

seger


Ovan: Glad tjej som klarat körkortsteorin och köpt byxor och senaste numret av Elle för att belöna sig själv. Sarah Dawn Finer skrev i samma sal som mig, det var lite kul tyckte jag.


I passed the teoretic part of my drivers test!

16 februari 2011

countdown

Den andra april åker jag tillbaka till fina Kreta igen med Katten och jag kunde bara inte hålla mig, utan nu börjar nedräkningen!



april 2nd I'm leaving Sweden again with my honeypie Nathalie for sunny, sweet, weird and loud Crete. let's start counting down!